Kunstgras Accessoires

Kunstgras Accessoires

GardenPro levert desgewenst in combinatie met uw kunstgras bestelling onderstaande accessoires, wij zullen u hierover adviseren.

Geovlies

Dit is het doek voor tussen het gras en de ondergrond. Alleen nodig indien het gras wordt gelegd op een ge√ęgaliseerde aarde/zand ondergrond. Mocht u kiezen om het kunstgras over tegels te leggen, of over beton, dan is dit doek niet perse nodig. Het kan overigens geen kwaad, aangezien onkruid niet door het doek komt en u kunstgras zodoende verstoten blijft van dit ongenoegen. Zorg er ook voor dat de tegels en/of het beton vlak liggen anders komt dit hoogteverschil zichtbaar terug in het kunstgras.

Geovlies-1.jpg

Instrooizand

Zand voor kunstgras, een onmisbare factor voor vele kunstgrassoorten. Het kwartszand zorgt voor ondersteuning van het kunstgras, zodat het mooi rechtop blijft staan en dat het grasveld stabiel blijft. Dit kwartszand zorgt er tevens voor dat de knoop wordt beschermd. Daarnaast zorgt het zand voor verzwaring van het kunstgras waardoor het beter op zijn plek blijft liggen. Ons zand voor kunstgras is speciaal geselecteerd kwartszand, rond van korrel, schoon en wordt volledig droog geleverd.

instrooizand-1.jpg

Kunstgrashaken

De kunstgrashaken zorgen ervoor dat het geovlies/kunstgras niet meer naar boven kunnen komen of los raken. De metalen pennen zijn gepunt, dus makkelijk in de grond te plaatsen.

Kunstgrashaken dienen altijd helemaal in de grond geslagen te worden, zodat wind geen vrij spel heeft onder het materiaal.

Kunstgras lijm

Wanneer de tuin breder is dan de rol breedte van het kunstgras dan wordt dit opgelost door 2 delen kunstgras met speciale 2 componenten lijm en lijmband er onder aan elkaar te monteren. Wanneer dit op de juiste manier gebeurd is dit niet of nauwelijks zichtbaar.

Het is dus goed mogelijk om brede stukken tuin te voorzien van kunstgras zonder dat dit zichtbaar is.

IMG_5835-1.jpg

Lijmband

Bij de aanleg van kunstgras, (en vooral bij grotere oppervlakten) worden er vaak meerdere banen kunstgras gelegd. De naden van de grasmat moeten dan vastgelijmd worden, Dit kan met lijm in combinatie met lijmband of een zelfklevende tape welke aan beide kanten voorzien is van een schutblad.

Bij de zelfklevende lijmband hoef je alleen maar de band uit te rollen, goed positioneren onder de rand van de kunstgrasmat en het schutblad te verwijderen.

IMG_5831-1.jpg

Zelfklevende tape

Zelfklevende tape.

IMG_5834-1.jpg

Opsluitbanden

De kunstgrasmat wordt aan alle kanten vastgezet met opsluitbanden waardoor de kunstgrasmat vast komt liggen. Door gebruik te maken van opsluitbanden krijg je een mooier resultaat door de strakke afwerking.

Tevens vergemakkelijkt de opsluitbanden het snijden van de kunstgrasmat. Deze opsluitbanden zijn in verschillende varianten en kleuren te krijgen.

IMG_5854.jpg

Kunstgras messen

Voor het snijden van kunstgras kunnen twee soorten messen gebruikt worden. De traditionele stanleymes en de lemmet kunstgrassnijder. Met deze messen kun je kunstgras eenvoudig op maat snijden. Tuinen, balkons, speelterreinen en sportvelden zijn zo in een handomdraai van een strak grastapijt te voorzien.

Daarmee is dit mes een belangrijk gereedschap voor het verwerken van het steeds populairder wordende kunstgras.